Citroenslagroomtaart – Mijn bakverslaving
Deze citroenachtige broodcake is de beste middagsnack of -dessert! Lemon Whipping Cream Cake barst van de heldere citroensmaak en is geweldig op zichzelf of met slagroom en verse bessen.
We zijn hier aan het genieten van de laatste zomerdagen voordat onze lieve meid weer naar school gaat. Haar rugzak is helemaal ingepakt, haar benodigdheden zijn gelabeld en haar outfit is uitgezocht en klaar om te gaan.
Nu we de checklist voor terug naar school hebben voltooid, brengen we onze laatste schoolvrije dagen door met rondhangen bij het zwembad, fietstochten maken en zomerse desserts bereiden, zoals deze Lemon Whipping Cream Cake.
Deze cake is supergemakkelijk, waardoor het een geweldig recept is om de kinderen mee te laten helpen – of zelfs helemaal zelf te maken. Laad het op met verse slagroom en zomerbessen voor de perfecte traktatie voor terug naar school!
VERGROTE SLAGROOM CAKE
Als je het niet van mijn Lime Coconut Cake hebt opgepikt, ben ik geobsedeerd door Whipping Cream Cake.
Het enige dat een beetje jammer is aan het recept, is hoeveel cake het maakt. Ik bedoel, het maakt een hele tulbandtaart, wat geweldig is als je veel mensen entertaint, maar iets minder geweldig is als het maar voor een paar mensen is.
Maar na echt naar het recept te hebben gekeken, realiseerde ik me dat de verhoudingen perfect waren om in tweeën te delen. Niet elk bakrecept is even goed te verdelen, maar ik vond het het proberen waard.
Dus ik sneed het beslag doormidden, deed het in een broodvorm en wachtte tot het gebakken en afgekoeld was.
Maar om het nog lekkerder te maken, besloot ik de cake een vleugje citroen te geven met veel citroenschil.
Ik was zo opgewonden toen ik de cake uit de oven haalde, een stuk afsneed en zag dat het verdelen van het recept perfect werkte.
Om nog maar te zwijgen, citroen was de perfecte aanvulling op de originele taartbodem.
HOE MAAK JE CITROEN ROOM CAKE
Dit heb je nodig om deze taart te maken:
- 1 1/4 kopjes kristalsuiker
- Zest van 2 grote citroenen
- 1/2 kop ongezouten boter, kamertemperatuur
- 3 grote eieren, kamertemperatuur
- 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
- 1/2 kop zware slagroom (niet kloppen)
- 1 theelepel vanille-extract
Ik ging terug naar mijn Raspberry Lemon Scones, Orange Scones en Cranberry Orange Bundt Cake om deze cake te beginnen: Meng in een middelgrote kom de suiker en citroenschil met je vingertoppen tot de suiker vochtig en geurig is.
Waarom? Hierdoor komen echt alle oliën van de citroenschil vrij en wordt de citroensmaak echt door het cakebeslag getrokken.
Gebruik vervolgens een staande mixer of elektrische handmixer om de boter en suiker ongeveer 5 minuten mooi luchtig te kloppen. Beknibbel niet op deze stap! Het zorgt ervoor dat de cake niet te zwaar wordt.
Voeg één ei per keer toe en klop na elk ei. Roer de bloem en het zout door elkaar en voeg afwisselend de bloem en de slagroom toe, beginnend en eindigend met de bloem.
Voeg de vanille toe en mix tot het is opgenomen, voeg dan het beslag toe aan een 8×4-inch broodvorm bekleed met bakpapier en plaats de cake in een KOUDE oven. Sluit de deur en zet de oven op 325 ° F.
Onthoud dat door deze cake in een koude oven te starten, de binnenkant en buitenkant van de cake tegelijkertijd klaar zijn met bakken.
Bak gedurende 1 uur en 15 minuten. Laat de cake 45 minuten staan voordat je hem omkeert op een serveerschaal.
HOE DIENT U DEZE CITROENCAKE TE SERVEREN?
Zelfgemaakte slagroom en verse bessen vind ik de beste begeleider van deze Lemon Whipping Cream Cake.
Je kunt het ook serveren met wat lemon curd uit de magnetron voor een extra vleugje citroen.
Je zou zelfs een stukje van deze cake kunnen ruilen in plaats van pondcake voor een twist op gegrilde pondcake.
Eerlijk gezegd is de enige verkeerde manier om deze cake te serveren, hem helemaal niet te serveren.
Ingrediënten
1 1/4 kopjes kristalsuiker
Zest van 2 grote citroenen
1/2 kop ongezouten boter, kamertemperatuur
3 grote eieren, kamertemperatuur
1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1/2 kop zware slagroom (niet kloppen)
1 theelepel vanille-extract
instructies:
- Spuit een 8×4-inch broodpan met anti-aanbakspray en bekleed de pan met bakpapier. Opzij zetten.
- Meng in een middelgrote kom suiker en citroenschil; meng met je vingertoppen tot de suiker vochtig en geurig is.
- Klop het mengsel van boter en suiker-rasp in de kom van een standaardmenger met een peddelbevestiging, of in een grote mengkom met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid, tot het licht en luchtig is – ongeveer 5 minuten.
- Voeg één ei per keer toe en klop na elk ei.
- Voeg afwisselend de bloem en de slagroom toe, beginnend en eindigend met de bloem. Schraap langs de zijkanten en meng om te combineren. Voeg vanille-extract toe en mix tot het is opgenomen.
- Voeg het beslag toe aan de voorbereide broodvorm. Start de cake in een KOUDE oven door de cake in de oven te plaatsen, de deur te sluiten en de oven te verwarmen tot 325 ° F. Bak gedurende 1 uur en 15 minuten of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake 45 minuten afkoelen op een rooster voordat je hem uit de cakevorm haalt.
- Top met slagroom en verse bessen.
aangeraden producten
Als Amazon Associate en lid van andere partnerprogramma’s verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Voedingswaarde-informatie
Opbrengst 10
Portiegrootte 1 plakje
Hoeveelheid per portie
calorieën 314Totaal vet 15gVerzadigd vet 9gTrans vet 0gOnverzadigd vet 5gcholesterol 94mgNatrium 27mgKoolhydraten 41gVezel 1gSuiker 26gEiwit 4g
creditSource link