Chocolade Pindakaas Chip Cookies
Chocolate Peanut Butter Chip Cookies zijn grote chocoladekoekjes geladen met zowel pindakaaschips als chocoladeschilfers. Als je van pindakaas houdt, probeer dan zeker mijn Pindakaas koekjes.
Chocolade Pindakaas Chip Cookies
Er is een wetenschappelijke reden waarom mensen dol zijn op de combinatie van chocolade en pindakaas. Het heet Dynamic Sensory Contrast en het heeft te maken met onze smaakpapillen die van contrasterende texturen houden. Wetenschappelijk redeneren of niet, ik ben een fan. Dit koekje is een chocoladekoekje dat is gevuld met pindakaaschips en chocoladeschilfers, zodat je het beste van beide smaken krijgt. Dit recept is geïnspireerd op Moderne honing Levain Bakery Pure Chocolade Pindakaas Chip Koekjes.
Chocolade Pindakaas Chip Cookies Ingrediënten
Boter: In de meeste recepten ben ik heel duidelijk over het gebruik van boter op kamertemperatuur. Maar gebruik in dit recept koude blokjes boter. Koude boter geeft koekjes een knapperiger buitenkant met een zacht centrum.
Cacaopoeder: In dit recept heb ik ongezoet cacaopoeder gebruikt. Nederlands-verwerkte cacao zou ook werken. Als je Nederlands verwerkt gebruikt, raad ik aan om alle pindakaaschips in het recept (3 kopjes) te gebruiken.
Cakemeel: Taartmeel geeft een fijnere kruimel aan deze koekjes. Het bevat minder eiwitten dan bloem voor alle doeleinden, waardoor gebakken goederen een delicate, zachte kruimel krijgen. Je kunt gemakkelijk je eigen zelfgemaakte cakemeel maken als je dat niet in huis hebt.
Maïszetmeel: Het gebruik van maizena houdt de grote koekjes bij elkaar, maar nog steeds zacht.
Bakken Chips: Ik gebruikte een gelijke hoeveelheid pindakaaschips en halfzoete chocoladeschilfers. Voor nog meer pindakaassmaak raad ik echter aan om alle pindakaaschips te gebruiken.
Hoe maak je chocolade-pindakaaskoekjes?
Deze koekjes zijn gemakkelijk te maken en bakken in slechts 8 minuten! Je kunt door het hele recept heen een handmixer of een standmixer gebruiken. Begin met het opkloppen van de koude boter en beide soorten suiker tot ze licht en luchtig zijn. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en schraap de zijkanten van de kom indien nodig.
Met de mixer op laag, voeg de cacao, cakemeel, bloem voor alle doeleinden, maizena, bakpoeder en zout toe tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Spatel er tot slot de pindakaaschips en chocoladeschilfers door.
Gebruik een kwart kopje om het koekjesdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen. (Ja, het zijn grote koekjes!) Je kunt ook een schepje van 2 eetlepels (Ik deed het voor de afbeelding hierboven en combineerde toen twee bolletjes voor één groot koekje); maar dan heb je twee scheppen nodig om één koekje te maken. Vorm met je handen ronde koekjes van het deeg en druk ze iets plat. Bak de koekjes ongeveer 8 minuten; hierdoor blijven de koekjes zacht.
Nadat u de koekjes uit de oven heeft gehaald, laat u ze ongeveer 10 minuten rusten voordat u ze op een rooster legt en serveert. Bewaar de koekjes maximaal een week in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur.
Moet ik het koekjesdeeg koelen?
Nee. Ik heb het deeg niet gekoeld voor dit recept voor chocolade-pindakaaskoekjes (hoewel veel recepten het aanbevelen). Wanneer je koekjesdeeg koelt, stolt het vet. Als je dan klaar bent om de koekjes te bakken, duurt het langer voordat het gekoelde deeg is gesmolten en blijft het langer stevig, waardoor de koekjes minder uitlopen. Over het algemeen natuurlijk. Hoewel ik het deeg niet heb gekoeld, verspreidden deze koekjes zich niet dramatisch.
In dit recept zou het afkoelen van het deeg het moeilijk hebben gemaakt om mee te werken; het zou moeilijk zijn geweest om het koude deeg te manipuleren (wat ik deed om ze een beetje plat te maken voor het bakken). Als je besluit het deeg te koelen, raad ik aan om het koekjesdeeg op de beklede bakplaten te scheppen, ze een beetje plat te maken en de hele pan met ongebakken koekjes in de koelkast te zetten voor minimaal 30 minuten. De baktijd zou dan moeten worden aangepast.
Hoe smaken chocolade-pindakaaskoekjes?
Deze koekjes waren lekker dik en zacht van binnen. Bij elke hap is er een vleugje pindakaas. Als je meer pindakaassmaak wilt, raad ik aan om drie volle kopjes pindakaaschips te gebruiken in plaats van halve pindakaaschips en halve chocoladeschilfers.
Kan ik chocolade-pindakaaskoekjes invriezen?
Ja! Je kunt de gebakken koekjes OF het koekjesdeeg invriezen. Om de koekjes na het bakken in te vriezen, laat u ze volledig afkoelen. Leg de afgekoelde koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze 1-2 uur in de vriezer. Haal uit de vriezer en bewaar 3-4 weken in een vriezer-veilige container. Vergeet niet om de container te labelen en te dateren.
Om het deeg in te vriezen, leg je de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat 1-2 uur in de vriezer, of totdat de deegballen volledig bevroren zijn. Eenmaal ingevroren, breng het deeg over in vriezer-veilige ritszakken. Als je klaar bent om te bakken, bak je gewoon zoveel koekjes als je nodig hebt uit de vriezer. Mogelijk moet u de baktijd met 1-2 minuten verlengen.
Banaan Chocolate Chip Cookies
Copycat Crumbl Frosted Cookies en Cream Milkshake Cookies
Chocolade Espresso Koekjes
Pindakaas Hi-Hat Koekjes
Chocolate Peanut Butter Chip Cookies zijn grote chocoladekoekjes geladen met zowel pindakaaschips als chocoladeschilfers.
Cursus:
Toetje
Keuken:
Amerikaans
trefwoord:
Chocolade Pindakaas Chip Cookies
Porties: 28 koekjes
calorieën: 383 kcal
:
-
2
kopjes
(4 stokjes, 454 g) boter,
koud, in blokjes gesneden -
2
kopjes
(400g) bruine suiker -
1
beker
(200g) kristalsuiker -
4
groot
eieren,
kamertemperatuur -
1
beker
(118g) cacaopoeder -
2
kopjes
Cakemeel -
3
kopjes
(375 g) bloem voor alle doeleinden -
2
theelepels
maïszetmeel -
1½
theelepels
natriumcarbonaat -
1½
theelepels
koosjer zout -
1½
kopjes
pindakaas chips -
1½
kopjes
halfzoete chocoladeschilfers
Verwarm de oven voor op 415 ° F. Bekleed bakplaten met bakpapier.
Voeg in de kom van een standmixer met een peddelopzetstuk de koude boter, bruine suiker en kristalsuiker toe. Crème samen tot licht en luchtig, 3-5 minuten. (Je kunt ook een handmixer gebruiken.)
Verlaag de mengsnelheid en voeg de eieren één voor één toe, goed mengend nadat elk ei is toegevoegd. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom.
Voeg, met de mixer op laag, de cacao, cakemeel, bloem voor alle doeleinden, maizena, bakpoeder en zout toe. Mix tot de ingrediënten zijn opgenomen.
Spatel de pindakaaschips en chocoladeschilfers erdoor.
Gebruik een ¼ kopje (of 2 bolletjes deeg met een schep van 2 eetlepels), voeg het deeg toe op een beklede bakplaat, ongeveer 2 inch uit elkaar. (Ik leg meestal 6 koekjesdeegballen op elke bakplaat.) Gebruik je handen om elke deegbal te vormen en iets plat te maken. (Als je 2, 2 eetlepels scheppen hebt gebruikt, combineer dan de bolletjes deeg tot één groot koekje.)
Bak 8 minuten. Laat de koekjes ongeveer 10 minuten rusten voordat u ze op een rooster legt.
voldoen aan
Amanda Rettke
Amanda Rettke is de maker van I Am Baker en de bestsellerauteur van Surprise Inside Cakes: Amazing Cakes for Every Occasion – With a Little Something Extra Inside. In de loop van haar meer dan 15 jaar blogavontuur was ze te zien in en werkte ze samen met het Food Network, New York Times, LA Times, Country Living Magazine, People Magazine, Epicurious, Brides, Romantic Homes, life:beautiful, Publishers Weekly, The Daily Mail, Star Tribune, The Globe and Mail, DailyCandy, YumSugar, The Knot, The Kitchn en Parade, om er maar een paar te noemen.
creditSource link