Courgette Bananenbrood – Mijn Bakverslaving

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Als je van courgettebrood en bananenbrood houdt, zul je van dit huwelijk van beide houden! Courgette Bananenbrood is een twist op je favoriete bananenbrood. Vergeet de knapperige suikertopping niet!

Gesneden courgette-bananenbrood op een stuk bakpapier

Ik begin te denken dat de enige reden dat ik tegenwoordig bananen koop, is om bananenbrood te maken. Niemand in ons huis is momenteel in een frisse bananenstemming, maar om de een of andere reden voeg ik ze week na week toe aan mijn Instacart-bestelling.

Op elk willekeurig moment liggen er maar liefst 4 rijpe bananen op mijn aanrecht te wachten om ofwel tot bananenbrood te worden verwerkt, ofwel om aangevallen te worden door fruitvliegjes.

Sommigen van hen vinden hun weg naar diepvrieszakjes voor smoothies, maar voor het grootste deel gebruik ik ze om mijn favoriete bananenbrood te maken voor vrienden, familie, buren en zelfs Eric’s chiropractor.

Dit Courgette Bananenbrood is mijn nieuwe favoriete variant op klassiek bananenbrood en het is absoluut perfect voor deze tijd van het jaar!

Ingrediënten voor courgette-bananenbrood op een marmeren aanrechtblad

RIJK EN BOTERACHTIG ZUCCHINI EN BANAANBROOD

Ik ben dol op het maken van courgette-desserts in de zomer. Ik ben misschien niet de beste in het kweken van courgette (of iets anders), maar ik heb altijd vrienden, familie en buren die te veel courgettes uit hun tuin hebben.

Dus wat kan een meisje anders doen dan veel gebakken producten met courgette maken?

Ik heb alles gemaakt, van Courgettekoekjes tot Citroen Courgettebrood tot Chocolade Courgette Muffins en zelfs Chocolade Courgette Cake en Courgette Brood Pannenkoeken.

Klop de droge ingrediënten voor het courgette-bananenbrood door elkaar in een witte mengkom

Een ding dat ik nog niet had gedaan, is een ander van mijn favoriete gebakken goederen, bananenbrood, combineren met courgettebrood. Maar er is geen tijd zoals het heden, toch?

Dus haalde ik mijn favoriete recept voor bananenbrood, Dominique Ansel’s bananenbrood, tevoorschijn en bedacht hoe ik het kon maken met wat van de extra courgette die ik de laatste tijd heb gevonden.

Courgette-bananenbroodbeslag dat met een spatel in een witte mengkom wordt geroerd

Als je bananenbrood van Dominique Ansel hebt gemaakt, dan weet je dat het niet bepaald een gezond recept voor bananenbrood is. Dus dit Courgette Bananenbrood is ook niet wat ik gezond zou noemen. Het is rijk en boterachtig en heeft een heerlijke knapperige suikerachtige top.

Dus misschien is het niet het meest uitgebalanceerde ontbijt. Maar als middagsnack bij een kopje thee, of zelfs als toetje?

Van dit brood zijn dromen gemaakt.

Courgette-bananenbroodbeslag in een broodpan, bestrooid met turbinadosuiker, klaar om te bakken

HOE MAAK JE BANAANBROOD VAN Courgette?

Om dit Courgette Bananenbrood te maken heb je nodig:

  • 2 kopjes suiker
  • 2 kopjes bloem
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 1/2 theelepels vanille-extract
  • 4 overrijpe bananen, gepureerd
  • 14 eetlepels ongezouten boter, gesmolten, plus meer voor het invetten van pan
  • 1 flinke kop fijn geraspte courgette
Gebakken brood van courgette bananenbrood op een stuk bakpapier

Begin met het mengen van de droge ingrediënten: suiker, bloem, bakpoeder, kaneel, zout en bakpoeder.

Klop in een aparte kom de eieren, vanille en geprakte bananen door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en mix tot het net gemengd is. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot alles gemengd is, spatel er dan de geraspte courgette door.

Giet het beslag in een ingevette 10 × 5-inch broodvorm en bestrooi de bovenkant met turbinado-suiker.

Brood van courgette-bananenbrood doormidden gesneden, omgeven door boter en een mes op een aanrecht

Technisch gezien is het toevoegen van de turbinado-suiker optioneel, maar ik zeer het aanraden. Wanneer het brood bakt, zorgt de suiker voor de perfecte knapperige bovenkant. Ik kan beloven dat dit je favoriete onderdeel zal zijn.

Nadat het brood is gebakken, laat u het ongeveer 20 minuten afkoelen voordat u het erin graaft.

Vier sneetjes courgette bananenbrood gestapeld op een snijplank

KAN DIT SNELBROOD WORDEN BEVROREN?

Ik ben dol op het invriezen van snelle broodjes! U kunt het brood in zijn geheel invriezen of afzonderlijke sneetjes invriezen.

Als je het brood in zijn geheel invriest, wikkel het dan stevig in plasticfolie, gevolgd door een laag folie. Laat het brood een nacht ontdooien voordat je het aansnijdt.

Als u afzonderlijke plakjes wilt invriezen, wikkelt u elk plakje in een stuk plasticfolie. Plaats de plakjes in een diepvrieszakje met ritssluiting.

Als je klaar bent voor een sneetje Courgette Bananenbrood, haal je er zoveel sneetjes uit als je wilt en verwarm je ze in de magnetron of een broodrooster.

Beboterd plakje courgette bananenbrood met een hap eruit genomen op een bord

Ingrediënten

  • 2 kopjes suiker

  • 2 kopjes bloem

  • ¾ theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel gemalen kaneel

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 3 eieren

  • 1 1/2 theelepels vanille-extract

  • 4 overrijpe bananen, gepureerd

  • 14 eetlepels ongezouten boter, gesmolten, plus meer voor het invetten van pan

  • 1 flinke kop fijngesnipperde courgette

  • ¼ kopje turbinado rietsuiker, optioneel

instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 350°. Vet een 10 “x 5″ x 3 ½” broodvorm in en zet opzij.
  2. Klop in een grote kom de suiker, bloem, bakpoeder, kaneel, zout en bakpoeder door elkaar.
  3. Klop in een aparte grote kom de eieren en vanille los en combineer met de geprakte bananen. Giet de natte ingrediënten over de droge ingrediënten en mix tot alles net gemengd is. Roer de gesmolten boter erdoor tot deze volledig is opgenomen. Vouw de geraspte courgette erdoor tot ze volledig zijn opgenomen.
  4. Giet het beslag in de voorbereide pan en bestrooi de bovenkant met turbinado-suiker. Bak tot ze goudbruin zijn en een caketester die in het midden van het brood is gestoken, komt er schoon uit, ongeveer 1 uur en 10 minuten. Laat 20 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.

Voedingswaarde-informatie

Opbrengst 12

Portiegrootte 1 plakje

Hoeveelheid per portie

calorieën 400Totaal vet 15gVerzadigd vet 9gTrans vet 0gOnverzadigd vet 5gcholesterol 82mgNatrium 317mgKoolhydraten 64gVezel 2gSuiker 43gEiwit 5g


Heb je dit recept gemaakt?

Tag mij op social! Ik wil zien wat je hebt gemaakt! @jamiemba

creditSource link

Cateringreuseldemierde.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare